politika kolacica

POLITIKA KOLAČIĆA Ovim vebsajtom upravlja PMN d.o.o. Jagodinska 2, Beograd, Srbija, (“PMN”, “mi”, “naš” ili “mi”). 

Ova Politika kolačića je uključena u Politiku privatnosti i njen je deo. Politika privatnosti je uključena u Uslove korišćenja i deo je Uslova korišćenja koji regulišu vaš pristup i korišćenje ovog veb sajta, uključujući sav sadržaj i usluge koje se nude na ovom veb sajtu ili preko njega (“Vebsajt”). Korišćenjem vebsajta pristajete na našu Politiku privatnosti, uključujući ovu Politiku kolačića i Uslove korišćenja. 

 

Šta je kolačić? Kolačići su male tekstualne datoteke koje se nalaze na Vašem računaru i koje se obično koriste na internetu. Postoje različiti tipovi kolačića koji obavljaju različite funkcije, kao što su analiziranje ponašanja korisnika prilikom pretraživanja ili snimanje korisničke navigacije na vebsajtu, tako da kada korisnik ponovo poseti tu lokaciju, vlasnik vebsajta može korisniku predstaviti prilagođene opcije na osnovu sačuvanih podataka o prethodnim posetama. 

 

Mi koristimo kolačiće za implementaciju i pamćenje korisničkih preferencija, kao i za praćenje korisničkog saobraćaja i upotrebe. To nam pomaže da shvatimo kako posetioci koriste naš vebsajt tako da možemo da razvijamo i poboljšavamo dizajn, izgled i funkcionalnost vebsajta. 

Kolačiće koje je postavio WordPress.org Kolačiće koristimo za različite svrhe. Neki kolačići su potrebni iz tehničkih razloga; neki dozvoljavaju personalizovano iskustvo za posetioce i registrovane korisnike; a neki dozvoljavaju da se prikazuju oglasi iz odabranih mreža trećih strana. Neki od kolačića se mogu postaviti kada se stranica učita ili kada korisnik preduzme određenu radnju (na primer, klikom na gumb “Sviđa mi se” ili “sledi”). 

U nastavku su navedene različite kategorije kolačića koje je postavio WordPress.org. Strogo neophodni: Ovo su kolačići koji su bitni WordPress.org-u za obavljanje osnovnih funkcija. To uključuje one kolačiće koji su potrebni da bi registrovani korisnici mogli autentifikovati i izvršiti funkcije povezane sa nalogom. Funkcionalni: Ovi se kolačići koriste za čuvanje postavki koje su odabrali korisnici, kao što su naziv računa, jezik i lokacija. Ponašanja: Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu ponašanja korisnika na internetu koji se nalaze na WordPress.org, uključujući koje su stranice najposećenije, kao i druge analitičke podatke. Ovi se podaci koriste isključivo za poboljšanje funkcionisanja vebsajta. Praćenja: postavljaju ih pouzdane mreže trećih strana (npr. Google Analytics) za praćenje pojedinosti kao što su broj jedinstvenih posetioca i broj prikaza stranice kako bi se poboljšalo korisničko iskustvo. Sadržaj treće strane / ugrađenog sadržaja: WordPress.org koristi različite aplikacije i usluge trećih strana kako bi poboljšao iskustvo korisnika veb sajta. To uključuje platforme društvenih medija kao što su Facebook i Twitter (putem gumba za deljenje) ili ugrađeni sadržaj s YouTubea i Vimea. Kao rezultat, ove treće strane mogu postaviti kolačiće i koristiti ih za praćenje Vaše online aktivnosti. Nemamo direktnu kontrolu nad podacima koji se prikupljaju ovim kolačićima. 

 

Prihvatanje ili odbijanje kolačića 

Većina veb pretraživača će prihvatiti kolačiće, ali ako želite da ne prikupljamo podatke na ovaj način, možete onemogućiti ovu funkciju u okviru postavki pretraživača. Ako želite da izbrišete sve kolačiće koji se već nalaze na vašem računaru, pogledajte uputstva za korišćenje Vašeg veb pretraživača da biste izbrisali kolačiće i onemogućili njihovu upotrebu. Imajte na umu da ako onemogućite kolačiće, funkcionalnost vebsajta može biti narušena i možda nećete moći da pristupite određenim oblastima ili funkcijama našeg vebsajta. 

Za više informacija o kolačićima, uključujući dodatne informacije o brisanju ili onemogućavanju kolačića, posetite: www.allaboutcookies.org. Neke posebne programe za isključivanje kolačića možete naći na: Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout 

Ova pravila mogu se povremeno ažurirati. 

Ako imate bilo kakvih pitanja o PMN-ovoj politici kolačića, pošaljite e-mail na office@pmn.co.rs

Kategorije proizvoda

Gde se nalazimo

Đuje i Draoljuba 2a, 11000 Beograd